De meeste mensen kopen brandblussers voor de veiligheid thuis en/of op het werk. Vaak zijn de blusapparaten echter niet voldoende voor de hoeveelheid brand die zich in een ruimte bevindt of zich heeft verspreid. In deze gevallen wordt het noodzakelijk om verschillende soorten brandblussers aan te schaffen. Hier is een algemene lijst van enkele van de belangrijkste zaken waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van brandblussers voor uw huis of bedrijf:

Drukmeter: Een manometer is een klein apparaatje dat de druk van de brandblusser in uw brandblusser weergeeft. Er zijn drie cijfers die op de manometer worden weergegeven. Het eerste getal is voor het watergehalte, terwijl het tweede getal voor de luchtdruk is. Het derde getal is voor de kracht van de explosie die gepaard gaat met de brand en de tijd die nodig is om de brand te blussen. Als de meter iets anders dan normaal laat zien, dan is er een probleem en moet u een nieuwe brandblusser aanschaffen.

Koop brandblusser van klasse A

Klasse A-blussers zijn zeer krachtig en worden daarom meestal gebruikt voor vetblussers. U kunt klasse A-blussers kopen in de meeste warenhuizen, woonwinkels en bouwmarkten. Deze worden aanbevolen voor gebruik op klasse A-branden. Dit betekent dat ze sterk genoeg zijn om ontvlambare vloeistofbranden en branden op basis van warmte, zoals vetbranden, te bestrijden. De brandblussers moeten snel worden gebruikt en ze produceren daarbij een zeer grote hoeveelheid warmte. Als de warmte eenmaal is geproduceerd, wordt het vuur op natuurlijke wijze gedoofd door de omringende stoom en vocht.

De volgende stap in de aanschaf van het juiste type brandblusser is het bepalen van het soort bestrijdingsmiddel dat nodig is. De eenvoudigste manier om te bepalen wat voor blussingsmiddel u nodig heeft, is door een lokale brandweer te raadplegen. De meeste brandblussers zullen een lijstje maken van het type bestrijdingsmiddel dat nodig is voor het type brand dat u heeft. Als er geen lokale brandweer bij u in de buurt is, dan kunt u contact opnemen met een thuiswinkel of bouwmarkt om te vragen welk type brandblusser wordt aanbevolen voor de specifieke brandblusser die u wilt aanschaffen.

Er zijn verschillende klassen van brandblussers en de brandblussers die voor klasse A, B, C, D, E, F, G, K, L en M zijn de meest voorkomende. De brandblussers zijn geclassificeerd voor de chemische stof die ze bevatten. Bijvoorbeeld, de brandblussers die zijn geclassificeerd als klasse A-blussers bevatten kaliumchloraat. Blusapparaten van klasse A worden gebruikt voor elektrische branden, vetbranden en kortsluiting. De brandblussers bevatten ook kooldioxide, koolmonoxide of waterdamp.

Blusapparaten van klasse B worden gebruikt voor branden met brandbare materialen zoals papier en hout. Klasse C-blussers worden gebruikt voor vet-, hout- en metaalbranden. Klasse D-blussers worden gebruikt voor elektrische branden, gasbranden en organische branden. Klasse E-blussers worden gebruikt voor elektrische branden en gasbranden. Klasse F blusapparaten worden gebruikt voor vetbranden, houtvuren en organische branden.

Brandblussers van klasse G worden gebruikt voor elektrische branden, gasbranden en organische branden. Brandblussers van klasse H worden gebruikt voor houtvuren en zijn geschikt voor kleine branden. Klasse I brandblussers zijn beschikbaar voor het opruimen van kleine branden. Blusapparaten van klasse A worden gebruikt voor het aansteken van branden. De klasse K-blussers zijn beschikbaar voor het opruimen van onbrandbare materiaalbranden.

U dient al uw brandblussers op het werk te houden en gemakkelijk toegankelijk te maken. Als u uw brandblussers thuis laat, zorg dan dat ze in geval van nood goed bereikbaar zijn. Bewaar ze in een brandwerende opslagruimte.

Trium brandbeveiliging adviseert en implementeert branddetectie systemen volgens de NBN norm, die voldoen aan uw vereisten en die van uw verzekeraar. Al het geinstalleerde materiaal is dan ook Bosec gekeurd.

Professionele gevelreiniging, afgestemd op uw gevel. Vraag ons advies. Wij gebruiken diverse technieken zoals, stoomreiniging, micro-nevelstralen, zandstralen, … Gevelrenovatie. Dakrenovatie. Gratis offerte. Gevel schoonmaken.

Atlas Copco Rental – 24/7 betrouwbare oplossingen
Tijdelijke perslucht-, stikstof-, stroom- en stoomvoorzieningen. Contacteer Ons! Perslucht-, stikstof-, stroom- en stoomvoorzieningen die aan al uw eisen voldoen. Hoogwaardige apparatuur. Betrouwbare service. ISO-gecertificeerd. 24/7 Service. Marktleider.